Home > Uncategorized > Drömresan i jul

Drömresan i jul

oktober 24th, 2012

I jul pratar vi i min familj om att eventuellt lägga ihop våra slantar och dra iväg någonstans i en vecka, kanske två. Men var ska vi då åka?

Vi har ofta olika tyckanden i familjen. Ibland kommer vi inte alls överens, men oftast hittar vi en bra lösning som alla är åtminstone halvnöjda med. Men att en så positiv sak som en resa skulle få oss att ryka ihop så otroligt trodde jag faktiskt aldrig.

Min lillebror vill åka till något ”häftigt” land, enligt honom själv. Exempelvis Japan vore tufft. Jag är väl inte helt främmande till förslaget, men min mamma satte direkt ner foten. Hon menar att vi väl inte ska lägga en massa pengar på att stressa runt som turister och behöva vässa armbågarna för att komma fram till närmaste restaurang. Nej, hon vill bestämt till någon exotisk semesterort. Kanske Hawaii, eller varför inte Maldiverna? Nej, inte heller denna gång tyckte jag att det var ett tokigt förslag. Men det gjorde givetvis min pappa. Min pappa som annars ofta svansar efter mamma tyckte att det var dags att familjen blev lite mer bildad. Han vill åka till en stad som Berlin, där han menar att vi barn ska lära oss om världens historia och se kulturella fenomen.

Dock var det inte förrän min familj frågade mig som det faktiskt blev ett tredje världskrig. När jag sa att allas förslag lät bra tvingade de mig att komma med ett avgörande beslut. Efter många om och men kom jag med mitt egna förslag: Kiruna.

Jag fick bara höga skrik, fula glåpord och tillslut arga blickar tillbaka. Jag förstod att mitt förslag hade varit droppen, och vi har nu gemensamt beslutat att vi ska stanna hemma i jul.

Erik Uncategorized

Comments are closed.