Home > Grilla utomhus > Grilla inte inomhus!

Grilla inte inomhus!

maj 2nd, 2012

 

…i alla fall inte i ditt nyrenoverade kök! Jag fick häromdagen höra en mycket sorglig berättelse om en man som grillat inomhus. Mannen i fråga är en mycket hängiven grill-fantast som under sommarhalvåret ses vid sin grill oavsett väder.

Under den långa och kalla vintern 2010/2011 så kliade det ordentligt i grillmannens ben och en dag i iskalla februari var han påväg att bli galen av tristess. Han längtade efter sommarens varma kvällar och alla grill-tillfällen som den mer soltäta årstiden bjuder på och bestämde sig för att trotsa vintervädret och plocka fram grillen. Ganska snart förstod han att de 16 minusgraderna utomhus inte var särskild angenäma att grilla i och flyttade sig närmare och närmare huset köksdörr. När han var en halvmeter från dörren öppnade han den och lät värmen från huset sippra ut i ett försök att minska på minusgraderna. Oturligt nog så kom en vindpust som fick kökets gardiner att fladdra till. Och fladdra ut. Och in i grillens lågor.

Vad som hände därefter kan du kanske lista ut och klart var att den köksrenovering som genomförts några veckor tidigare, gjorts helt i onödan. Alla specialbeställda kökshandtag från Küchen-griffe.com, de måttbeställda vitvarorna och de dyra skåpsluckorna gick upp i rök på mindre än en timme.

Lär av denna berättelse och låt inte passionen göra dig galen! Det kommer soliga dagar och sålänge får du lära dig om spis- och ugnskonst. Det finns dessutom bordsgrillar som klarar av att ge en smakupplevelse i sann grill-anda. Grilla lugnt!

Erik Grilla utomhus

Comments are closed.