Home > Uncategorized > Kött på lavasten.

Kött på lavasten.

november 9th, 2012

I somras var jag på Gotland och åt världens godaste köttbit. Det var av typen oxfilé har jag för mig. Jag besökte en restaurang som hette Trädgården, där man satt jättehögt upp och hade utsikt över hela Visby och Östersjön.

Det som var så speciellt med köttbiten var att man själv tillagade den vid bordet. De kom ut med en lavasten som var uppvärmd till 400 grader och sedan fick man lägga råa köttbitar på stenen som tillagades på några minuter. Så när man åt köttet var det helt nygrillat och supergott! Det ända som var lite läskigt var att man fick passa sig så att man inte brände sig på stenen.

När jag kom hem från Visby så har jag letat runt på olika restauranger i Stockholm för att försöka hitta ett ställe att äta lavastenskött på. Tyvärr har jag inte hittat något ännu. Ni får gärna säga till om ni vet någon restaurang som serverar detta. Det skulle verkligen uppskattas.

Erik Uncategorized

Comments are closed.