Home > Uncategorized > Nyheter om smslån

Nyheter om smslån

april 22nd, 2013

För den som gillar att läsa om diverse lån och andra finansnyheter så finns det en riktigt bra sajt att hålla koll på, nämligen http://www.fastloans.se. Där kan du hitta de senaste nyheterna från hela världen om bland annat sms lån och dess påverkan på samhället. Det är inte bara i Sverige som fenomenet smslån är känt och stort utan det finns utspritt i hela världen. 

Sms lån kom till Sverige år 2006 och tog landet med storm. Väldigt många blev lockade att låna pengar genom denna till synes oskyldiga företeelse. Men faktum är att många av de företag som var med från början bara var där för att tjäna så mycket pengar som möjligt på sina kunder. Detta ledde till att många människor blev lurade till att låna mer pengar än vad man klarade av att betala tillbaka och många företag agerade väldigt oproffisionellt. Detta ledde i sin tur till att väldigt många människor fick svårt att betala tillbaka sina lån och i slutändan så blev situationen ohållbar.

Rekordmånga (främst ungdomar) fick betalningsanmärkningar och många hamnade även hos Kronofogden. Detta berodde inte bara på att många var unga och inte hade någon erfarenhet av att låna pengar utan det berodde till stor del på att företagen som var med från början kunde göra lite hur som helst mot sina kunder. Dessa två faktorer ihop var förmodligen det som ledde till att utvecklingen blev som den blev och man förstår att regeringen kände sig tvungna att agera.

Regeringen införde en lag som tvingade långivare att bland annat göra kreditupplysningar på sina potentiella låntagare innan man betalade ut något lån. Detta gjorde att företagen på så sätt fick ta ett större ansvar för att deras kunder faktiskt kunde betala tillbaka de pengar de lånat och slippa hamna i svåra ekonomiska situationer som i slutändan förstörde deras ekonomi.

Erik Uncategorized

Comments are closed.